De Jong

Oldtimer

Een oldtimer is een bezit om trots op te zijn. Of het nu gaat om een auto of een ander motorrijtuig, het is belangrijk dat het plezier dat u aan uw oldtimer beleeft wordt ondersteund door een goede verzekering. 

Er worden wel een aantal eisen gesteld waaraan moet worden voldaan alvorens deze verzekering voor uw oldtimer mogelijk is. Het motorrijtuig dient onder andere:

  • Tien jaar of ouder te zijn
  • APK goedgekeurd te zijn
  • Als hobbymotorrijtuig gebruikt te worden, dit houdt in dat er maar een beperkt aantal kilometers per jaar mee gereden mag worden

De oldtimerverzekering kent een vaste premie, waarop de bonus-malusregeling niet van toepassing is.

Afhankelijk van het gewicht en/of de leeftijd geldt er een vaste premie voor de WA-dekking. Wenst u de dekking uit te breiden met een beperkt casco- of volledig cascodekking dan wordt die premie berekend aan de hand van een vast bedrag per € 1.000,- getaxeerde waarde. Dit houdt in dat de oldtimer getaxeerd moet worden door een erkend taxateur. Veelal zijn deze premies lager dan wanneer er een reguliere motorrijtuigverzekering wordt afgesloten. 

Wanneer de auto beperkt casco of volledig casco verzekerd is, zal een eventuele schade-uitkering gebaseerd zijn op de taxatiewaarde en niet op de dagwaarde, zoals bij een standaard motorrijtuigverzekering het geval is.

Meer informatieDe Jong     l     Disclaimer     l     Privacy statement     l     Sitemap